از لجستیک هوشمند و آینده آن چه می‌دانید؟

لجستیک هوشمند، شروع به ایفای نقش بزرگی در تحول دیجیتالی مشاغل و زنجیره تامین کرده است. البته، ما هنوز نمی‌توانیم تصویر کاملی از آینده این صنعت را پیش‌بینی کنیم. با این حال، بسیاری از شرکت ها به پتانسیل موجود در فناوری لجستیک هوشمند، پی برده‌اند.

از سال 2020 تا اواسط سال 2022 ما در یک بیماری همه‌گیر زندگی کردیم. این امر باعث شد که افراد بسیار ی، به خرید اینترنتی  گرایش پیدا کنند. این موضوع بار اضافی را بر دوش شرکت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی، به خصوص در حوزه تحویل بسته‌ها وارد کرد.

تا چند سال پیش، اگر  قصد خرید داشتید، باید چند کیلومتر رانندگی می‌کردید تا به فروشگاه مورد نظر خود برسید، محصول را انتخاب و خرید کنید. در مدت کمی، سناریو تغییر کرده است و اکنون می‌توانید محصولات را از روی صندلی راحتی خود سفارش دهید و در مقصد انتخابی تحویل بگیرید.

در این شرایط دیگر نمی‌توان به لجستیک مانند سال‌ها قبل نگاه کرد و لازم است به این صنعت، نگاه ویژه‌ای داشته باشیم، زیرا راهی برای به دست آوردن مزیت رقابتی است. به طور کلی، شرکت‌های بیشتری در حال حاضر از راهکار‌های این صنعتِ به روز استفاده می‌کنند که شامل فناوری‌های مقیاس‌پذیر، انعطاف‌پذیر و آینده‌نگر است تا عملیات را کارآمدتر، مؤثرتر و هوشمند کنند. زنجیره تامین سنتی دیگر کافی نیست. حقیقت این است که شرکت‌ها برای رقابت‌ در زنجیره تامین باید راه‌حل‌های هوشمند لجستیکی، ارائه دهند.

لجستیک هوشمند

لجستیک هوشمند، نوعی سیستم مبتنی بر فناوری اطلاعات است. ادراک سیستم را در تمام جنبه‌های لجستیک از جمله حمل و نقل، انبارداری، بسته‌بندی، بارگیری و تخلیه، پردازش، توزیع و  ارائه گزارشات، متاثر می‌کند.

هدف لجستیک هوشمند، افزایش کنترل فرآیند، بهینه‌سازی ظرفیت انبار و به حداقل رساندن هزینه‌های عملیاتی است. لجستیک هوشمند، سیستم‌های دستی را با تجهیزات به  روز و خودکار جایگزین می‌کند، که باعث بهینه‌سازی عملیات و کم کردن خطا در سیستم می‌شود.

شرکت‌ها به طور مداوم، ایده‌ها و شیوه‌های جدیدی را ارائه می‌کنند که کارایی لجستیک را با سرعتی بالا افزایش دهند.

 شرکت‌های لجستیک، به دنبال روش‌های کاربردی مختلف در صنعت لجستیک هوشمند هستند تا عملیات را کارآمدتر کرده و در نتیجه تجربه مشتری را بهبود دهند.

یکی از  فناوری‌هایی که در عرصه لجستیک هوشمند نقش مهمی را ایفا کرده است، لاکر هوشمند می‌باشد.

نقش لاکر هوشمند در صنعت لجستیک

با افزایش تعداد فروشگاه‌ها و مشاغل اینترنتی، صنعت لجستیک با چالش‌هایی مواجه شد.

چالش‌هایی مانند: افزایش هزینه حمل و نقل، افزایش هزینه انبارداری، افزایش هزینه‌های ارسال و گاهاً از دست دادن شانس خرید  توسط مشتریان به دلیل محدودیت‌های زمانی در ارسال.

شرکت‌های لجستیکی برای رفع این چالش‌ها به لاکرهای هوشمند روی آوردند که بتوانند هم در هزینه‌ها مدیریت لازم را بوجود آورند و هم به مشتریان کمک کنند تا در هر زمانی که خواستند بدون نگرانی در خصوص دریافت بسته، محصول مورد نظر خود را سفارش دهند.

لاکرهای هوشمند یا همان کمدهای شهری هوشمند، در مکان‌های پر رفت و آمد در سطح شهر، نصب شده‌اند تا افراد بتوانند به راحتی به بسته‌های پستی خود دسترسی پیدا کنند.

مزایای لجستیک هوشمند

  1. بهینه‌سازی فرایند خرید
  2. بهبود کارایی در نیروی کار
  3. مدیریت هزینه
  4. افزایش بازده سرمایه‌گذاری
  5. استفاده بهینه از دارایی
  6. کاهش هزینه‌های عملیاتی
  7. افزایش سرعت در زمان تحویل
  8. بهبود ردیابی کالا و سفارش
  9. بهینه‌سازی مدیریت ناوگان

آینده لجستیک هوشمند

انتظار می‌رود که بزرگترین تغییرات در صنعت لجستیک از ادغام هوش مصنوعیAI) ) حاصل شود. در سپتامبر 2020، کنگره “در دورتموند” تشکیل جلسه داد. پروفسور مایکل تن هومپل، رئیس موسسه Fraunhofer ،مطمئن بود که از طریق استفاده از هوش مصنوعی، زنجیره‌های تامین را می‌توان به‌طور مستقل در زمان واقعی و در همه سطوح، شبکه‌ای کرد.

به گفته پروفسور مایکل تن هومپل، بخش لجستیک در آینده‌ای نه چندان دور، از هوش مصنوعی سود ویژه‌ای خواهد برد و نقش پیشرو در استفاده از آن را ایفا خواهد کرد. این پیش‌بینی توسط استراتژی فعلی DHL نیز، تایید شده است.

با بالا رفتن انتظارات فعالان بازار در مورد زمان تحویل و همچنین بهبود فرایند تحویل، بهینه سازی مسیرها توسط هوش مصنوعی و استفاده از پلتفرم‌های منسجم دیجیتالی برای کنترل و نظارت بر محموله‌ها امری کاملا طبیعی است.

به عنوان مثال، دو غول تجارت الکترونیک آمازون و علی بابا، کل زنجیره‌های تامین را از طریق پلتفرم‌های خود یکپارچه می‌کنند. سایر ارائه دهندگان خدمات لجستیکی می‌توانند به عنوان شریک در این امر شرکت کنند. اما نکته مهم‌ در این بخش، ایجاد زیرساخت‌های هوشمند در شرکت‌های کوچک لجستیکی است.

نقش شرکت جابار در لجستیک هوشمند

شرکت جابار، با هدف برداشتن گام‌هایی موثر، همسو و هم جهت با پیشرفت لجستیک هوشمند، فعالیت خود را از سال 1399 آغاز کرده است.

شرکت جابار با طراحی و تولید لاکرهای هوشمند، سعی دارد عملیات حمل و نقل در حوزه لجستیک را بهینه‌ و تسهیل کند و برای شرکت‌های پست، لجستیک و تجارت الکترونیک این امکان را به وجود می‌آورد تا با بهینه‌سازی عملیات لجستیکی بتوانند بهره‌وری خود را افزایش داده و مرسولات بیشتری را به دست مشتریان برسانند. همچنین شرکت جابار با نصب لاکرهای هوشمند در نقاط مختلفی از سطح شهر، برای عموم مردم این امکان را بوجود آورده تا بتوانند در زمان و مکان مورد نظر، بسته‌های پستی خود را تحویل بگیرند.

امتیاز دهید
تاریخ: 2022-12-06